Sivityksen kehto

Etelä-Karjala-instituutin blogissa pohditaan ja kommentoidaan maakunnan ajankohtaisia teemoja. Blogissa instituutin asiantuntijat ottavat kantaa maakunnan ajankohtaisiin tapahtumiin, hankkeisiin ja ilmiöihin.
Kasvata Etelä-Karjalan sydämen sivistystä ja osallistu keskusteluun!

torstai 3. marraskuuta 2011

Skinnarilan hovissa pohditaan Etelä-Karjalan identiteettejä 7.11. klo 18

Hovin hengen luento- ja keskusteluiltamassa maanantaina 7.11. klo 18 Skinnarilan hovissa puhutaan Etelä-Karjalan identiteeteistä. Keskustelua alustavat Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin tutkija Mikko Kohvakka ja vapaa toimittaja Pekka Rautio. He ovat olleet kirjoittamassa Etelä-Karjala-instituutin raporttisarjassa lokakuussa ilmestynyttä julkaisua Jaetun maakunnan identiteetti – Näkökulmia eteläkarjalaiseen identiteettikeskusteluun.

Lue lisää Etelä-Karjala-instituutin sivuilta: Tiedote Hovin hengen identiteetti-illasta 7.11.2011

1 kommentti:

  1. Marraskuinen ilta oli lämmin ja sumuisen sateinen, kun meitä oli kolmisenkymmentä maakunta-aktiivia Skinnarilan hovissa nauttimassa Hovin hengestä.

    Aloitimme illan Lauri Pyrhösen saksofiesitystä kuunnellen. Lauri soitti meille ansiokkaasti kappaleet Sellane ol Viipuri, Karjalan kunnailla sekä Kaunis Veera eli balladi Saimaalta. Musiikki maistui karjalanpiirakoiden kyytipoikana.

    Seuraavaksi saimme kuulla mielenkiintoiset alustukset Etelä-Karjalan identiteeteistä. Alustajina toimivat Etelä-Karjala-instituutin tutkija Mikko Kohvakka ja vapaa toimittaja Pekka Rautio.

    Alustukset herättivät mukavasti keskustelua eteläkarjalaisuudesta, karjalaisuudesta, citykarjalaisuudesta ja identiteetteihin vaikuttavista tekijöistä. Aihe tuntuu olevan ajattoman ajankohtainen ja mielenkiintoinen.

    VastaaPoista