Sivityksen kehto

Etelä-Karjala-instituutin blogissa pohditaan ja kommentoidaan maakunnan ajankohtaisia teemoja. Blogissa instituutin asiantuntijat ottavat kantaa maakunnan ajankohtaisiin tapahtumiin, hankkeisiin ja ilmiöihin.
Kasvata Etelä-Karjalan sydämen sivistystä ja osallistu keskusteluun!

maanantai 8. marraskuuta 2010

Karjalan kannaksen historia ja kulttuuri yleisöluennon aiheena 15.11. klo 18

Maanantaina 15.11. klo 18 Skinnarilan Hovissa järjestetään Hovin Henki -ilta, jossa käsitellään Karjalan kannaksen historiaa ja kulttuuria niin Suomen kuin Venäjänkin kannalta. Tilaisuuteen toivotetaan tervetulleeksi kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton. Ilta sisältää alustuksen, musiikkiesityksen, pientä iltapalaa sekä keskustelua.

TERVETULOA!

Lisätietoja: http://www.lut.fi/fi/eki/news/2010/sivut/news08112010.aspx

3 kommenttia:

 1. Marraskuisen sateisen illan pimeys ja ankeus väistyivät, kun Skinnarilan hovin kynttilöiden loisteessa kuuntelimme Hovin henki -tilaisuuden aluksi kaunista suomalaista klassista musiikkia Anni Kaurian laulamana ja Sini Kouvosen säestämänä. Oskar Merikannon ja Sibeliuksen sävellysten soidessa nautimme teetä ja kaalipiirakoita.

  Salissa oli lämmin ja tiivis tunnelma, kun neljä alustajaamme kertoivat Karjalan kannaksen historiasta ja kulttuurista, kukin omasta näkökulmastaan.

  Tilaisuudessa oli paljon väkeä, reilut kuutisenkymmentä henkeä, joka tarkoitti sitä, ettemme kaikki mahtuneet "luentosaliin", vaan kuuntelimme alustuksia viereisestä huoneesta. Puhujat olivat onneksi kuuluvia ja selkeitä, kuten myös tulkki, joten alustusten seuraaminen ei häiriintynyt. ja toisaalta, venäläiset vieraamme olivat otettuja saamastaan huomiosta. Ilmeisesti myös kontakteja solmittiin, kahdenkeskisiäkin keskusteluja käytiin alustusten jälkeen aktiivisesti.

  Olemme Hovin hengen työryhmässä muutamaan otteeseen miettineet Hovin hengen siirtämistä isompiin tiloihin, ei ehkä kokonaan, mutta joitain iltoja. Luentoiltojen väkimäärää on kuitenkin etukäteen todella vaikea arvioida, koska aiheen ja alustajien lisäksi siihen vaikuttavat mm. kilpailevat tapahtumat ja sää. Useimmiten hoviin mahdutaan ongelmitta.

  Ja Skinnarilan hovi on kuitenkin perinteinen paikka Hovin hengelle. Hovissa on myös käytettävissä illoissa usein tarvittavat keittiö ja flyygeli, jotka monista muista tarjolla olevista tiloista puuttuvat. Puhumattakaan hovin ainutlaatuisesta miljööstä ja tunnelmasta! Hovi on jo sinällään näkemisen arvoinen paikka. Venäläiset vieraammekin ihailivat eilen hovia ja lahjoittivat hoviin myös taulun. Hovi kyllä puoltaa paikkaansa tämäntyyppisten luento- ja keskustelutilaisuuksien järjestämistilana.

  Illasta jäi oikein hyvä mieli meille järjestäjille. Hymyillen ja kiitellen poistuivat myös vieraat ja kuulijat.

  Kiitos kaikille iltaan osallistuneille!

  VastaaPoista
 2. Hei Tanja! Hienoa, että suosio oli noin suuri. Joku juttu siinä on, että aina kun EKi on järjestämisvuorossa, väkeä on runsaasti ;)
  t. Leena

  VastaaPoista
 3. Skinnarilan hoviin venäläisten lahjoittamaa taulua ei kuitenkaan voinut laittaa, mutta se koristaa nyt yliopiston kokoushuoneen 1525 seinää.

  VastaaPoista